THE GUILD DİZİ İNCELEMESİ

2007-2013 yılları arasında YouTube üzerinden yayınlanan bir internet dizisi "The Guild". Ama baştan söyleyelim. World of Warcraft ya da benzeri online oyunlara aşina iseniz ilginizi çekebilir.




Evet çok kısıtlı bir kitleye hitap ediyor olabilir ama özellikle Türkiye'de bir geek iseniz sizin için kaçırılmaması gereken bir yapıt.

Ortalama 3-4 dakika bir bölümü ve su gibi akıp gidiyor.

Hikaye Codex rumuzu ile gününün büyük bölümünü çevirimiçi oyunlarda harcayan bir karakter üzerine yoğunlaşıyor. Oyunu birlikte oynadığı toplamda 6 kişilik bir grup ve başlarından geçen hikayeleri izliyoruz.

Düşük bütçe ile çekilmesi, hatta bazı bölümlerin webcam ile kaydedilmesine rağmen hiç de kalitesiz duymuyor. Seneryo ve oyuncuların gerçekçi tavırları aslında bizi dizinin içine çekiyor.

Oyuncu kadrosu şu şekilde.
  • Felicia Day ... Codex
  • Sandeep Parikh ... Zaboo
  • Jeff Lewis ... Vork
  • Robin Thorsen ... Clara
  • Amy Okuda ... Tinkerballa 
  • Vincent Caso ... Bladezz

Burada özellikle bahsetmek istediğim (tabiki) Felicia Day. Geek'liği oyunculuğunun önüne geçiyor sanırım. Bence kendisi bir internet fenomeni. Dizinin hem senaristliğini hem de yönetmenliğini üstlenmiş. 

Dizinin çekimi için gereken parayı bağışlar ile toplayan ekip ortaya hem gönüllerini hem de yeteneklerini koydukları muheteşem bir yapıt ortaya çıkartmışlar.

Dizinin toplamda 6 sezonu bulunuyor ve hepsini YouTube'da bulabilirsiniz. Yayında bulunduğu yıllar boyunca bir çok ödüle sahip olan The Guild'i izlemenizi tavsiye ederim.



Eğer bu tarz şeylere ilgi duyuyorsanız "Geek and Sundry" isimli youtube kanalına da bir göz atabilirsiniz. Tabi bizi de takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar