SON ZAMANLARDA ÇIKMIŞ 5 ADET INDIE OYUN ÖNERİSİ

İşte size benden tavsiye: Son 3 senede çıkmış beş adet, mis gibi indie oyun.


LiptonNipton


1- Crypt of the Necrodancer
Brace Yourself Games



Crypt of the Necrodancer bir roguelike zindan keşif oyunu. Oyunda babasının izinden onu takip eden genç bir maceracının zindan keşfederken başına gelenleri oynuyoruz.

Karakterimiz ve zindandaki yaratıklar tamamen arkada çalan müziğin ritmine göre hareket ediyor. Zindanlar rastgele oluşturuluyor ve aksiyon hiç durmuyor, ekrandan gözünüzü ayıramıyorsunuz. Her ölüşünüzde mağazadan yeni silah ve eşyalar açıp daha güçlü bir şekilde zindana geri dönüyorsunuz. Ritim bazlı oynamayı sevmeyenler için oyun içinde farklı karakterler de konulmuş, her karakter kendisiyle birlikte farklı kural ayarı getiriyor.


2- Cuphead
Studio MDHR



Cuphead bir boss kesme odaklı Run & Gun oyunu. Oyunda kupa kafalı karakterimizin şeytanla anlaştıktan sonra ruhlarını toplamak için gittiği karakterlerle olan kapışmalarını oynuyoruz. Oyunun sanat tarzı eski çizgi filmlerdeki gibi ve son derece ilgi çekici. Bosslar oldukça eğlenceli ve her biri farklı mekaniklere sahip. Bazen art arda boss kesmek sıkıcı olsa da genel olarak neşeli ve komik bir oyun.


3- Darkest Dungeon
Red Hook Studio





Darkest dungeon sıra tabanlı bir roguelike rol yapma oyunu. Oyunda bir takım oluşturup zindan keşfediyoruz, daha sonrasında kasabamıza dönüp biraz rahatlayıp yeni ekipmanlarla zindanlara geri dönüyoruz.

Oyun zindan keşfinin karakterler üzerindeki etkileri üzerinden ilerliyor. Oyunun genel teması sizi germek ve korkutmak üzerine kurulu, çizimler ve müzik bunun etrafına kurulmuş. Bir de size eşlik eden muhteşem bir anlatıcı var ve başınıza gelen şeyleri derin sesiyle yorumluyor. Karakterleriniz öldükleri zaman ölü kalıyorlar ve oyun size geri yükleme şansı tanımıyor. Bu nedenle şanssızlıklar karakterlerinizi öldürdüğü zaman fazla sinirlenmeyin.


4- Inside
Playdead





Inside bir platform oyunu. Oyunda gizemli bir projenin içine hapsolmuş bir çocuğu yönetiyoruz ve özgürlüğe ulaştırmak için çeşitli koridor ve mağaralardan geçiyoruz.

Oyunun grafikleri ve atmosferi insanı son derece içine sarıyor. Çocuğun başına gelenleri gözlemleyerek anlamaya çalışıyoruz. Bu olaylar genelde oyuncuda çeşitli duygusal tepkiler uyandırmak üzerine kurulmuş. Oyun kısa ve oyuncuyu çok zorlamayan bir oyun.


5- Night in the Woods
Infinite Fall / Finji





Night in the Woods hikaye odaklı bir macera ve keşif oyunu. Oyunda 20 yaşındaki bir kızın yetişkinler arasına girişini oynuyoruz. Hikaye gayet ilgi çekici ve bir dizi izliyormuşcasına akıcı bir şekilde ilerliyor. Çizim tarzı da akılda kalıcı ve insanın gözünü yormuyor. Oyunun sizden odaklanmanızı istediği nokta karakterler arasındaki etkileşim ve beraber yaşadıkları maceralar. Hikaye odaklı ve oyuncudan fazla beceri istemeyen bir oyun.

Yorumlar